Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Högalids IF 18 12 3 3 39
2 Sickla IF 18 10 3 5 33
3 Gustavsbergs IF FK 18 10 3 5 33
4 BK Gamla Karlbergare 18 8 5 5 29
5 Fotfolket FF 18 7 4 7 25
6 IK Sture/Tanto 18 7 4 7 25
7 Jarlabergs IF 18 6 3 9 21
8 Atletico Nacka FF 18 6 2 10 20
9 BK Yardies 18 5 3 10 18
10 Bondegatans Bajare FF 18 2 4 12 10

Match

Högalids IF

3 - 2
Zinkensdamms IP 1
26 maj 2017
20:00

Fotfolket FF

Referat

Referat: Högalids IF - Fotfolket FF

Det är rätt så tydligt att Högan trivs bättre på en elvamannaplan, än niomannaplaner. Vi får bättre plats för vårt passningsspel, kan hålla upp bolltempot och hålla bättre passningsavstånd. Det där med passningsavstånd gicks igenom när ni var sju år och det där med bolltempot när ni var åtta år. Snart sitter det på alla fötter grabbar och då djävlar!!! Men ofta blir det katastrof på niomannaplaner, så där blir det nog ändring på taktik, det kommer att göra att ni får bättre plats och inte sitter i knäna på varann, med en meters passningar av den lösa karaktären. Vilket i sin tur kommer att göra att vi vinner serien i år, hoppas i alla fall jag.
Högans oflyt mot Sickla ändrades till flyt mot Fotfolket och två noll efter en kvart. Båda baljorna stod Jakob för, dom tillkom med stor attityd och jävlar anamma. Ett noll var ett ihopslag med målisen vid straffområdesgränsen, där var det attityd. Två noll tillkom nog på grund av att vi spelade på en elva mana plan, det fanns ytor att röra sig på. Vilket Jakop gjorde bra i hela matchen och kom fri från sin kant och sköt rakt på målisen som slängde sig och bollen gick i mål, där målisen nyss stått. Men det mest imponerande var hur han till stora delar stängde sin kant i defensiven. Vi var det klart bättre laget och trummade på för ytligare ett mål, Messi stenhårt bollen i ribban från fem meter, Ronaldo kom fint från sin kant och var inte långt från tre noll. Men då kom kallduschen och två ett var ett faktum, efter prickskytte strax utanför straffområdesgränsen av fotfolket i ett väl samlat Högan försvar. Fotfolket lyfte sig efter målet och tvingade Filhmen till några svettiga räddningar, härligt Filhmen du är tillbaka med besked. Det kändes skönt med signalen för halvlek så att vi skulle kunna ladda om för andra halvlek, med tanke på att fotfolket hade spottat upp sig.
Andra halvlek startade ungefär som första slutade, men ju mer matchen fortskred ju mer tog Högan över, men inte mycket och fotfolket kändes hela tiden som dom var med i matchen och kunde kvittera när som helst. Men som sagt, vi var det bättre laget och vår backlinje var helt enkelt i hög Högans klass vilket inte vill säga lite. Bäst i backlinjen var nog Henke igen, tätt följd av John. Jag fattar inte hur John kan vinna nickdueller med tvåmetersmotståndare, helt underbart John, för det är det handlar om tajming. Simpan gjorde säsongsdebut som mittback efter skada i Högan, det känns bra inför kommande matcher, att det kommer in mer attityd och snabbhet i laget. Simpan byttes ut mot Rosen i andra halvlek och som Rosen gick in, vad jag tar med mig var din underbara glidtackling på en ren Fotfolkare, i ren pappa Hysens klass från Wembley och VM-kvalet mot England. Stenåldern alltså, för er som inte har en susning. Men en stor orsak som verklige lyfte backlinjen var David som hjälpte till på ett underbart sätt, en av kanditaterna till matchens lirare. Så när matchens lirare Jakob, kunde göra tre ett och fullborda sitt hattrick med att slå in bollen från i princip mållinjen efter ett fint inspel efter marken med kvarten kvar, så kunde jag äntligen slappna av och njuta av matchen trodde jag. Det som vägde över till Jakobs fördel var dina tre mål, för det var inte självklart vem som skulle få den fina utmärkelsen. Nu gällde det att inte anfalla med hela laget , utan satsa på försvar, hålla bollen inom laget och att inte ge Fotfolket kontringsmöjligheter. Vad händer, vi anfaller med hull och hår. Slår bollen in i deras försvarsmur så det dundrar om det, istället för att hålla bollen inom laget eller skjuta högt så det blir inspark (helst mål förstås). Dom kontrar mot ett offensivt Högan och reducerar med tio helvetets minuter kvar. Men dom kom inte till några riktigt vassa chanser, så allt slutade i dur. Vi är med grabbar nu håller vi det här och snackar lite taktikbyte på niomannaplaner. Som vanligt i år, inte nöjd med fasta situationer, det finns mer inom laget att ta fram.
Nu kan vi se framåt med tillförsikt och satsa fullt ut på Gamla Karlberg och det måste vi ta.
Hälsar 99:an
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jacob Stenblom 1 3 0 0 0 3
Nicholas Riley 1 0 1 0 0 1
Robin Castillo 1 0 1 0 0 1
Erik Lundh 1 0 0 0 0 0
Henrik Ahnkron 1 0 0 0 0 0
Messaye Aberra 1 0 0 0 0 0
Mikael Widerberg 1 0 0 0 0 0
Simon Rosenberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Anders Filhm 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 1 sep 2017, 20:00 Fotfolket FF - Högalids IF 2 - 3